Bakkerij Schreuder bakt met Nedertarwe van 100% Nederlands geteeld graan. Nedertarwe is graan van dichtbij met hoogwaardige bakkwaliteit. Dat lijkt vanzelfsprekend maar is eigenlijk bijzonder. Lange tijd werd buitenlands graan beter geacht voor de bakkerij. Na lange ontwikkeling door onze meelleverancier is Nedertarwe ontstaan. Dit is uitstekend geschikt om smaakvol brood te maken. Weten waar je voedsel vandaan komt, zijn we door de jaren heen een beetje kwijtgeraakt. Nedertarwe komt van dichtbij, via boeren die we kennen via de collecteur naar de molenaar. Traceerbaar en met weinig transport komt het in ons magazijn, zodat onze bakkers er de lekkerste producten van kunnen maken! Komt u het proeven?
VRAGEN EN ANTWOORDEN
Wat zijn de voordelen van bakken met Nederlandse tarwe?
Nederlandse tarwe wordt lokaal, duurzamer en op een eerlijke manier geproduceerd.
Waarom is Nederlandse tarwe duurzamer?
Door het zaaien van bloemenranden rond de akkers en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te beperken dragen de boeren bij aan het verbeteren van de biodiversiteit en de bodemgezondheid. Daarnaast is Nedertarwe graan van dichtbij en legt het een kortere afstand af van boer tot bakker.
Waar komt jullie Nederlandse tarwe vandaan?
De tarwe wordt geteeld in het zuidwesten van Nederland; voornamelijk in Zeeland en Zuid-Holland. Omdat het klimaat daar iets warmer en vochtiger is, groeit de tarwe beter.
Waar kwam jullie tarwe voorheen vandaan?
Onze tarwe kwam voorheen uit Duitsland en Frankrijk.
Waarom hebben jullie besloten om met Nederlandse tarwe te gaan bakken?
Ons doel voor de toekomst is om in toenemende mate duurzaam te produceren. Daarnaast zijn wij in alle opzichten een voorstander van lokaal.
Heeft het gebruik van Nederlandse tarwe invloed op de kwaliteit/smaak van jullie brood?
Nee, zowel de smaak als de kwaliteit blijft hetzelfde. Voor de fijnproevers kan het brood wel malser/zachter aanvoelen.
Wordt jullie hele assortiment gemaakt van Nederlandse tarwe?
Ja, het volledige brood-assortiment gemaakt van tarwe. Spelt, haver en andere granen uitgezonderd.
Wordt jullie brood nu ook duurder?
Het gebruik van Nederlandse tarwe heeft geen effect op de prijs. Mochten de prijzen later dit jaar verhoogd worden, dan staat dit hier los van.
Blijven jullie met Nederlandse tarwe werken?
Ja, dit is een blijvende stap naar een duurzamere toekomst.
Waar en door wie wordt de Nederlandse tarwe gemalen?
Door Koopmans Meelfabriek in Leeuwarden.
Is jullie Nederlandse tarwe biologisch?
Nee, biologische boeren moeten aan nóg strengere eisen voldoen dan de boeren waarmee wij werken. Het is duurzamer, maar niet biologisch.
Hoe kan ik meer informatie krijgen over de Nederlandse tarwe die jullie gebruiken?
Ga naar www.nedertarwe.nl.
© 2021 Bakkerij Schreuder | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | KvK 0810 6500 | Website: ideesign+ i.s.m. Buro MC
MENU
Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.