Eggs Benedict op toast

Bakkerij schreuder

Eggs Benedict op toast

Gepocheerde eieren met Hollandaisesaus op toast van wit brood.

Ingrediënten:

Voor 2 personen:

  • 2 eieren
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 eidooiers
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 100 g boter
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Rooster de boterhammen.

Breng in een pan ruim water aan de kook.

Klop voor de Hollandaisesaus de eidooiers 1 minuut met zout en peper in de blender. 

Verhit het citroensap en de azijn in een steelpan.

Giet de hete vloeistof in een klein straaltje in de blender terwijl hij draait. Zet dan uit. Laat in dezelfde steelpan de boter smelten. Giet ook de vloeibare boter in een dun straaltje in de blender terwijl de blender draait.

Draai het vuur van het kokende water laag. Breek een ei in een klein kopje. Maak met een pollepel een draaikolk in de pan. Wacht tot deze bijna uitgedraaid is en laat het ei voorzichtig in het water zakken. Pocheer 3 minuten en herhaal met het tweede ei. Serveer het ei op de toast en giet er de hollandaisesaus op. 

CONTACT

Vragen? Neem gerust contact op.

Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

De gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.