Eigenlijk is dit knalroze dessert nogal een zomers toetje. Maar het kan ook prima met fruit uit de diepvries én die cake van je ambachtelijke bakker.
Ingrediënten:
Voor 4-6 personen:
- 2 pakken diepvries bosvruchten à 300 gram
- 100 gram witte basterdsuiker
- 200 gram cake
- 250 ml slagroom
Bereidingswijze:
- Laat het fruit in een schaal ontdooien en schep de suiker erdoor.
- Snijd de cake in dunne plakken.
- Bekleed de bodem van een rechte ronde vorm met plakjes cake, vul de gaten op met stukjes cake.
- Snijd de rest van de plakken cake in lange repen en zet ze rechtop en dicht tegen elkaar aan tegen de rand van de vorm.
- Schep de helft van het fruit in het midden van de vorm.
- Leg er repen cake op en vul het midden van de vorm op met de rest van het fruit.
- Schenk ook het vocht van het fruit erbij.
- Dek het fruit af met de rest van de repen cake. Zet hierop een bordje en een conservenblik als gewicht.
- Zet de pudding zo een dag – enkele dagen is ook geen probleem – in de koelkast. Na een tijdje wordt de pudding mooi roze door het vocht uit het fruit.
- Keer de pudding op een platte schaal en serveer met halfstijf geklopte room.