Ontstaan uit echte liefde.
Des zomers, als de zon op zijn hoogst stond en een zwoele wind het veld deed zuchten, zocht Opa Schreuder, toen nog een jonge man in de kracht van zijn leven, regelmatig verkoeling bij De Witte Boterpol. In de schaduw van een overhangende wilg opende hij dan zijn mand en haalde er twee broden uit die tezamen een hart vormden. Eén voor hem en één voor Johanna, het meisje met de korenblauwe ogen dat hij al zijn leven lang kende. De tijden veranderden echter en langzaam verloren de twee elkaar uit het oog. Nu, jaren later, als de wind guur om zijn huis trekt, zit Opa Schreuder soms stilletjes voor de pen haard terug t denken aan Johanna. En is hij blij dat er nog altijd dat brood is dat hem herinnert aan die zoete zomermiddagen, De Witte Boterpol. Een brood met zoveel liefde gebakken dat het met recht Opa Schreuders mooiste brood genoemd mag worden.
De broden van Opa Schreuder.
De broden van Opa Schreuder herkent u aan hun ambachtelijke, overheerlijke en pure smaak. De smaak van de Veluwe. Dat wist u al. Maar wist u ook dat er achter ieder brood een verhaal zit? Een verhaal dat een licht werpt op het leven op de Veluwe van weleer. En vooral op het leven van Opa Schreuder. Een gedreven ambachtsman die zijn inspiratie haalde uit het dagelijkse én uit het niet alledaagse leven op de Veluwe. Leest u de verhalen en laat u mee terug nemen naar de jonge jaren van Opa Schreuder op de Veluwe.